Ліквідація наркосиндикату: ватажком виявився львівський депутат Феденишин, наркотики продавали через магазин «Escobar 24/7»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Ліквідація наркосиндикату: ватажком виявився львівський депутат Феденишин, наркотики продавали через магазин «Escobar 24/7»

Пресслужба Нацполіції

Організатором наркосиндикату, який в результаті масштабної спецоперації правоохоронці ліквідували, виявився депутат однієї з обʼєднаних територіальних громад Львівської області 24-річний Сергій Феденишин (голова комісії з питань культури і спорту Лопатинської громади), а також його помічник.

Про це повідомляє видання «Ґрати» з посиланням на правоохоронців Львівської області та осередок партії «УКРОП», від якої в раду громади балотувався Феденишин і з якої вже виключений.

За інформацією ZAHID.net, Феденишина і його помічника взяли під арешт із заставою 20,7 млн гривень, ще пʼятеро фігурантів отримали арешт із заставою по 15 млн грн, іншим затриманим (12 осіб) запобіжний захід ще обирають.

Прокурор Львівської області Ірина Діденко і начальник обласного управління розслідувань Нацполіції Роман Рибіцький під час брифінгу повідомили, що роботу синдикату забезпечували 50 осіб, серед яких були хіміки, адміністратори інтернет-магазинів, курʼєри і закладчики. Серед них також були два колишні співробітники поліції, один з яких раніше займався протидією наркозлочинності.

Наркотики синдикат реалізовував через інтернет-магазин «Escobar 24/7», названий так на честь лідера колумбійського Медельїнського наркокартелю Пабло Ескобара, і через «Нову Пошту». Їх постачали в 106 міст України, а також в Молдову та Білорусь, де вже затримали двох учасників.

Магазин досі працює, а Діденко визнала, що повністю зупинити його роботу правоохоронцям не вдалося.