Три жінки звинуватили посла США в Євросоюзі Сондленда у домаганнях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Три жінки звинуватили посла США в Євросоюзі Сондленда у домаганнях

Drew Angerer / Getty Images

Посла США при Європейському Союзі Гордона Сондленда звинуватили в сексуальних домаганнях, пише The Hill.

Звинувачення Ніколь Фогель, Яни Соліс та Наталі Септ на адресу посла опублікували в журналі Portland Monthly. Варто зазначити, що одна із жінок — Ніколь Фогель — є власником цього журналу. Наголошується, що всі випадки сталися ще до призначення Сондленда постпредом США при ЄС.

Жінки повідомили, що в різний час проводили бізнес-зустрічі з Сондлендом, під час яких він цілував або намагався зробити це без їхньої згоди, а перед однією з них оголився «нижче пояса». Всі троє заявили, що після того, як вони відмовили Сондленду, він помстився їм професійно.

Сам посол відкинув усі звинувачення. «За десятиліття моєї карʼєри в бізнесі та цивільних справах моя поведінка може бути підтверджена сотнями співробітників і колег, з якими я працював в незліченних обставинах. Ці помилкові твердження про небажані дотики і поцілунки надумані і, я вважаю, скоординовані в політичних цілях», — йдеться у заяві Сондленда.

Його адвокат Джим Макдермотт звинуватив жінок у спробі підірвати довіру до показань Сондленда під час розслідування в рамках процесу імпічменту. «Враховуючи терміни цієї історії, слід зробити розумний висновок, що вони [заявниці] намагаються вплинути на авторитет постпреда Сондленда як свідка у майбутньому розслідуванні імпічменту», — заявив він.