ДБР обшукує помешкання волонтерки Марусі Звіробій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ДБР обшукує помешкання волонтерки Марусі Звіробій

Facebook / Маруся Звіробій

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до помешкання учасниці ООС, волонтерки Марусі Звіробій, яку разом з народним депутатом від «Європейської солідарності» Софією Фединою підозрюють у погрозі вбивством щодо президента. На початку слідчих дій волонтерка вийшла в прямий ефір на своїй сторінці у Facebook.

ДБР прийшло з обшуками зранку 28 листопада разом з бійцями підрозділу СБУ «Альфа».

Спочатку Звіробій намагалася викликати свого адвоката, тому не впускала співробітників ДБР у помешкання.

На відео зафіксовано, як детективи погрожували виламати двері, якщо вона не впустить їх у квартиру: «Відчиняйте добровільно, бо виламаємо двері».

Згодом волонтерка відчинила двері, співробітники передали їй рішення суду щодо проведення слідчих дій і забрали мобільний телефон.

Що сталося?

26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала у Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій у кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.