TikTok вибачився перед американкою, чий акаунт заблокували після відео про переслідування уйгурів у Китаї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Китайський додаток TikTok вибачився і відновив акаунт 17-річної американки Ферози Азіз, яка під виглядом уроків з макіяжу критикувала владу Китаю за переслідування уйгурів. Про це повідомляє ВВС.

Голова служби безпеки TikTok у США Ерік Хан заявив, що акаунт Азіз заблокували на початку листопада після того, як вона опублікувала відео з зображенням Усами бен Ладена. «Хоча ми визнаємо, що це відео могло бути задумано як сатира, наша політика на цьому фронті на даний час досить сувора», — пояснив Хан.

Зазначається, що коли TikTok блокує обліковий запис користувача, він також блокує також і пристрій користувача, не даючи встановити на ньому інший обліковий запис. Саме в новому акаунті, налаштованому на тому ж пристрої, Азіз опублікувала своє відео про уйгурів.

«Оскільки заблокований обліковий запис користувача (@getmefamousplzsir) був повʼязаний з тим же пристроєм, що і її другий обліковий запис (@getmefamouspartthree), це призвело до того, що користувачка втратила доступ до свого другого акаунта на цьому пристрої», — повідомив Хан.

За його словами, акаунт і його вміст залишилися недоторканими, проте, як зазначає ВВС, відео про уйгурів, яке було переглянуто понад 2 мільйони разів в декількох мережах, було видалене з TikTok. «Важливо уточнити, в керівних принципах нашої спільноти ніщо не забороняє такий контент, як це відео, і його не слід видаляти. Ми хотіли б вибачитися перед користувачем за помилку з нашого боку сьогодні вранці», — пояснив Хан.

Сама Азіз заявила, що не приймає вибачень компанії. «Чи вірю я, що вони забрали акаунт через не повʼязане сатиричне відео, яке було видалене з мого попереднього облікового запису? Відразу після того, як я закінчила публікувати відео з трьох частин про уйгурів? Ні!» — написала у своєму Twitter американка.

Що таке TikTok?

Додаток для створення і обміну відео, а також стримів. Його розробила у вересні 2016 року китайська компанія ByteDance. Зараз додаток став однією з найшвидше зростаючих програм для коротких роликів під музику і має велику спільноту в кількох країнах. У другій половині лютого 2019 року кількість скачувань додатка TikTok перевалила за мільярд.