Головний дизайнер Apple Джонатан Айв залишає компанію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Головний дизайнер Apple Джонатан Айв залишає компанію

Джонатан Айв (ліворуч) та Тім Кук (праворуч) на презентації IPhone у 2018 році

Apple

Головний дизайнер Apple, сер Джонатан Айв залишає компанію. На сторінці працівників компанії зник його профіль.

Apple

Раніше компанія Apple повідомляла, що цього року Джонатан піде з компанії, аби створити власне підприємство — креативну студію під назвою LoveFrom, першим клієнтом якої стане Apple.

«Хоча я не буду працівником [Apple], я все одно буду залучений до роботи компанії, сподіваюся, на багато-багато років», — сказав Джонатан.

Головними причинами виходу з компанії Айв назвав відповідний час і завершення великих проєктів під його керівництвом, як-от Apple Park (нова штаб-квартира Apple).

Айв працював в Apple c 1992 року. За 25 років він створив безліч культових продуктів, зокрема iMac, алюмінієвий і титановий PowerBook G4, MacBook, MacBook Pro (Unibody), iPod, iPhone, iPad.

  • Посольство України звернулося до Apple і Держдепу США через «російський» Крим у додатку компанії.
  • Apple презентувала 16-дюймовий ноутбук MacBook Pro з кнопкою Escape.
  • Компанія Apple представила нові навушники AirPods Pro, вартість яких — $249 (6 256 грн). На сайті компанії вказано, що третє покоління бездротових навушників отримало активне шумозаглушення (використовує два мікрофони) і спеціальне програмне забезпечення для адаптації до користувача.
  • З 1 листопада компанія Apple офіційно запустила свій стримінговий сервіс Apple TV+, доступ до якого можуть отримати до шести членів сімʼї. Доступний навіть 7-денний пробний період.