Разом з адвокатом родин героїв Небесної Сотні Закревською почали голодувати сім людей. Вона схудла на 4 кг

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Адвокат родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська шостий день продовжує голодування через зупинку розслідування проваджень щодо злочинів на Євромайдані. До неї долучилися сім осіб, повідомила Закревська на своїй сторінці у Facebook.

Вона розповіла, що за час голодування схудла на 4,2 кг, але почувається добре.

«Тиск, реакції і все інше в нормі. Тільки пульс трохи підвищений. Навіть якось трохи більше сил… Є одна дивна штука — трохи крепатурять ноги. Але ж очевидно, що фізичне навантаження на них зараз набагато менше, ніж завжди. Лікарка це пояснила нестачею електролітів і порадила пити по стакану мінеральної лужної води на день. Ні, свідомість не втрачаю, голова не болить, не нудить», — описала свій стан здоровʼя Закревська.

Адвокат повідомила, що до голодування долучилися ще сім осіб, серед них потерпілі на Майдані: Михайло Шекета (Мукачево), Микола Колорович (Мукачево), Любомира Кеплер — потерпіла за епізодом 30 листопада, Андрій — потерпілий за епізодом 30 листопада, Микола Виговський, Максим Музика (Дніпро), Марія Квятковська — дружина Володимира Мельничука, вбитого 20 лютого 2014 року.

Також Закревська оприлюднила епізоди у справах Майдану, в яких не лишилось слідчих Управління спеціальних розслідувань. Це розгін протестувальників 30 листопада 2013 року, штурм Майдану 11 грудня 2013 року, вбивства і поранення в січні 2014 року, вбивства і поранення тітушками і правоохоронцями вдень 18 лютого 2014 року, незаконні затримання, притягнення завідомо не винних до кримінальної відповідальності, обрання запобіжних заходів — тримання під вартою 18 лютого 2014 року, незаконне фінансування правоохоронців, події перед Хмельницьким СБУ 19 лютого 2014 року, вбивство черкаського журналіста Василя Сергієнка та переслідування майданівців в Черкасах.

«Премʼєр-міністр України Олексій Гончарук на зустрічі потерпілих із Кабміном запевнив, що в ДБР буде створено повноцінне управління зі справ Майдану (60—70 слідчих) до Нового Року. Тобто, за найоптимістичнішим сценарієм, провал у розслідуванні триватиме два місяці», — наголосила адвокат.