Справа бракованих бронежилетів: суд втричі зменшив заставу начальнику Головного управління Міноборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд понад утричі зменшив заставу для начальника Головного управління Міністерства оборони Дмитра Марченка, повідомляє «Цензор.Нет».

Суд скасував рішення Печерського суду у справі генерала Марченка і призначив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 січня з можливістю внесення застави у 20 млн грн. Таким чином суд зменшив розмір застави із 76 млн грн до 20 млн грн.

Що це за справа?

У червні стало відомо, що під час розслідування Генеральна прокуратура зʼясувала плани Міноборони закупити 20 тис. бронежилетів, які не мали необхідних балістичних характеристик. «В умовах дощу тканина пробивалася. Встановлено, що виробник використовував у бронежилетах набагато менше шарів тканини, ніж повинно бути. У квітні було поставлено 4 тис. бронежилетів. Насправді вони не відповідали технічним умовам. Пластини були неякісні», — заявив тоді керівник групи прокурорів Микола Середа.

Він підкреслив, що браковані бронежилети прийняли на склади Міноборони під тиском заступника міністра оборони, імʼя якого Середа не назвав. За його словами, загалом було поставлено 11 тис. неякісних бронежилетів.