Суд продовжив арешт Пашинського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд продовжив арешт екснардепа Сергія Пашинського, якого підозрюють у завданні тяжких тілесних ушкоджень мешканцю Київської області Вʼячеславу Хімікусу.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та продовжив арешт Пашинського на 60 діб. Також суд відмовився віддати Пашинського на поруки. Обвинувачення стверджувало, що екснардеп у разі виходу з-під варти зможе впливати на фігурантів справи, а також переховуватися від слідства. Захист Пашинського заявляв, що підстав для продовження арешту немає.

Справа Пашинського

31 грудня 2016 року на трасі в одному із сіл Київської області стався словесний конфлікт між народним депутатом Пашинським та місцевим мешканцем Вʼячеславом Хімікусом. Останній в результаті отримав кульове поранення ноги. Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист, оскільки Хімікус нібито вдарив його по голові пляшкою. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування потерпілий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві в цій справі, а Пашинському повернули його пістолет.