У Миколаєві депутати облради зламали двері в зал і винесли кабінку для голосування. Голова облради каже, що це для того, щоб зняти її з посади

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Миколаєві депутати обласної ради зламали двері в сесійну залу і винесли звідти кабінку для голосування. Голова облради Вікторія Москаленко заявила у Facebook на офіційній сторінці ради, що вони це зробили, щоб зняти її з посади.

«Група депутатів зламала двері в сесійну залу після закінчення робочого дня і винесли звідти кабінку для голосування. Зараз цією подією займатимуться правоохоронці. Хочу зазначити, що це зроблено для того, щоб здійснити переворот в обласній раді, зокрема, незаконно відсторонити мене від посади», — заявила Москаленко.

За її словами, 28 листопада депутати «з групи Стадніка [голови ОДА]» винесли кабінку для голосування, щоб наступного дня «незаконно проголосувати за зняття її з посади»: «Це відбувається за підтримки ОДА. Орган виконавчої влади не може втручатися в роботу органу місцевого самоврядування. Я вбачаю в цьому склад злочину».

Вона звернулася до правоохоронних органів, щоб «надали оцінку фактичному зухвалому втручанню в роботу органу місцевого самоврядування».

26 листопада Москаленко видала розпорядження, яким перенесла проведення пленарного засідання сесії на 3 грудня.

«Преступности.нет» повідомляє, що в обласній раді на закрите засідання зібралася група депутатів, згодом до них приїхав голова ОДА Олександр Стаднік і його заступник Олександр Трайтлі. Журналістів на засідання не пускають.

У разі, якщо депутати приймуть рішення про відставку Москаленко, вона планує оскаржувати його в суді.