Екоактивістка Грета Тунберг стала автором року у Великій Британії

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Британська книгарня Waterstones назвала автором 2019 року екоактивістку Грету Тунберг. Про це пише Sky News.

Книга 16-річної Грети під назвою «Ніхто не занадто малий, щоб щось змінити» є збіркою виступів, які вона виголосила за останні кілька років про зміни клімату.

У книгу увійшла і промова «Наш дім у вогні, а ви дієте як розпещені, безвідповідальні діти». Саме цю промову Тунберг виголосила перед лідерами ЄС у лютому.

Приз «Книга року» отримала книга «Хлопчик, кріт, лисиця та кінь» Чарлі Маккі.

  • Раніше повідомляли, що влада Іспанії готова допомогти Тунберг перетнути Атлантичний океан, щоб потрапити на кліматичний саміт, що проходитиме в Мадриді.
  • Грета Тунберг відмовилася від премії Північної ради в $52 тисячі за охорону навколишнього середовища. Вона написала, що не візьме премію Північної ради, а також її грошову частину на знак протесту проти бездіяльності країн стосовно охорони природи.
  • 4 жовтня Тунберг стала лауреатом Міжнародної дитячої премії миру. Цього року експертний комітет розглянув 137 заявок з 56 країн і вирішив нагородити дівчину за «вплив на майбутнє багатьох дітей». Урочиста 15-та церемонія нагородження відбудеться в Гаазі 20 листопада — у Всесвітній день дітей.