СБУ та Нацполіція провели обшуки в «Укргазвидобуванні». Вилучено компʼютерну техніку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Служби безпеки та Нацполіції провели обшуки в центральному офісі (Київ) компанії «Укргазвидобування».

Як повідомляє пресслужба компанії, обшуки проводилися вранці в апараті управління «Укргазвидобування».

«Під час обшуку було вилучено комп’ютерну техніку, попри те, що ухвалою [суду] дозвіл на вилучення такої техніки не надавався. Зі свого боку «Укргазвидобування» співпрацювала з представниками правоохоронних органів і надала всю необхідну документацію», — йдеться в повідомленні.

В СБУ відмовилися називати причину обшуків і за якою справою вони проводилися. «Слідчі дії ще тривають, вся інформація буде після», — сказали у пресслужбі відомства.

  • У вересні в «Укргазвидобуванні» теж пройшли обшуки. Слідчі дії проводили у кримінальному провадженні про заволодіння приватною фірмою 15 млн грн під час утилізації небезпечних відходів буріння. Схема працювала з 2017 по 2019 рік за участі представників держпідприємства і завдяки бездіяльності посадових осіб Держекоінспекції.
  • Пізніше у Вищий антикорупційний суд пішла справа щодо «газових схем» депутата-втікача Олександра Онищенка, Валерія Пісного та інших причетних осіб. За версією слідства, Онищенко є керівником злочинної організації, учасники якої заволоділи понад 1,6 млрд грн. Внаслідок цього «Укргазвидобуванню» було завдано збитків на понад 740 млн грн, а бюджет України недоотримав 2,019 млрд грн.