У Каліфорнії під зображенням невідомої жінки знайшли ранній портрет Єлизавети I

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Під таємничим портретом невідомої жінки реставратори знайшли ще один, ідентифікований як рідкісне зображення молодої Єлизавети I, де вона демонструє силу, впевненість і придатність до шлюбу. Про це повідомляє аукціонний дім Bonhams.

Портрет Єлизавети I.

Bonhams

Власники картини з Каліфорнії не знали, хто був на полотні, поки не вирішили віддати його на експертизу. Виявилося, що під старими шарами фарби, нанесеними, як вважають науковці, у XIX столітті, знаходиться портрет англійської королеви. Зображення королеви датується 1562 роком, через 4 роки після початку правління Єлизавети, і є одним з найбільш ранніх її зображень.

Ендрю МакКензі, директор відділу майстрів аукціонного будинку Bonhams, назвав це «важливим і захоплюючим» відкриттям.

«Ця робота була призначена для того, щоб потенційні чоловіки побачили свіжий і витончений образ королівської персони», — прокоментував знахідку МакКензі.

Парламент на той час вимагав від королеви взяти шлюб, тому залицяння і знаки уваги з боку монархів інших держав заохочувалися. Нареченими Єлизавети I в різний час вважалися король Іспанії Філіп II, австрійські ерцгерцоги Фердинанд і Карл II, король Швеції Ерік XIV та Іван Грозний.

Портрет планують виставити на торгах у Лондоні 4 грудня з початковою вартістю 150—250 тис. фунтів стерлінгів.