Вночі: у Києві підірвали відділення Ощадбанку, в США впали продажі на «чорну пʼятницю», а Ді Капріо звинуватили в підпалі лісів Амазонії

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Невідомі підірвали відділення Ощадбанку в Києві

Близько 5 години ранку невідомі підірвали і пограбували відділення Ощадбанку по вулиці Ентузіастів, 11. За попередніми даними, грабіжники підірвали банкомат на вході у відділення за допомогою газових балонів і електрошокера. Проте вибух вийшов такої сили, що вибив вітрини на першому поверсі будівлі. Викрадено близько 100 тисяч гривень, поліція ввела операцію «Сирена». За словами очевидців, підривники втекли в бік станції метро «Славутич» на автомобілі Volkswagen Passat старої моделі.

Ритейлери США здивовані спадом продажів на «чорну пʼятницю»

У США заявили про падіння купівельного попиту під час «чорної пʼятниці» порівняно з минулими роками. Черг у великих ТРЦ практично не спостерігалося, а більшість покупців виявилися іноземними туристами. Як пише Business Insider, причиною може бути зростання онлайн-комерції, а на думку каналу CNBC, невеликий ажіотаж може бути повʼязаний з тим, що знижки в магазинах почалися на тиждень раніше — за тиждень до Гелловіну (31 жовтня).

Президент Бразилії звинуватив Ді Капріо в лісових пожежах

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що голлівудський актор Леонардо Ді Капріо «спонсорує» підпали лісів Амазонії, передає Associated Press. На думку Болсонару, Ді Капріо «виплачує по $500 тисяч» громадським організаціям, які фіксують лісові пожежі. «Ді Капріо — крутий хлопець, чи не так? Давати гроші на підпал Амазонії», — заявив президент Бразилії. У серпні Ді Капріо, Мадонна, Роналду та інші селебрітіз закликали світове співтовариство допомогти Амазонії подолати лісові пожежі.

Скотланд-Ярд назвав імʼя терориста, який атакував людей на Лондонському мосту

Підозрюваним у різанині на Лондонському мосту виявився 28-річний Усман Хан, який вже мав судимість за злочини, повʼязані з тероризмом та вийшов з вʼязниці у грудні 2018 року. Про це повідомив Скотланд-Ярд. «Ми можемо підтвердити особу нападника — це 28-річний Усман Хан, який проживав в районі Стаффордшира. Зараз поліцейські проводять обшуки за адресою в Стаффордширі», — заявили в поліції. За останніми даними, дві жертви померли в лікарнях.