У Німеччині тисячі людей блокують дороги та залізничні колії з вимогою відмовитися від видобутку вугілля

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Німеччині тисячі людей блокують дороги та залізничні колії з вимогою відмовитися від видобутку вугілля

Ende Gelände \ Twitter

Близько чотирьох тисяч активістів громадського руху Ende Gelände («На цьому все») вийшли на протести з вимогою зупинити видобуток камʼяного вугілля в карʼєрі в Лаузіце, де продовжують видобувати буре вугілля. Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Ми рішуче вимагаємо негайного припинення видобутку вугілля. Ми переживаємо критичний момент, вікно можливостей для припинення кліматичної кризи швидко закривається. Але у нас все ще є надія: сьогодні ми беремо ситуацію з відмовою від вугілля в свої руки і своїми тілами блокуємо цей шлях руйнування», — зазначив представник Ende Gelände Джонні Паркс.

Екоактивісти блокують дороги та залізничні колії з вимогою припинити видобуток вугілля у Рейнському буровугільному басейні.

Варто зазначити, що 21 грудня 2018 року в колишньому шахтарському містечку Ботропе закрилася остання в Німеччині вугільна шахта Prosper-Haniel. Згідно з вимогами знизити споживання природних ресурсів Німеччина прийняла рішення залишити видобуток вугілля тільки в карʼєрах і розрізах. Відсутню кількість викопного палива планується постачати з Росії. Повна відмова від вугілля планується в 2038 році.