Поліція затримала іноземця та киянина, які підірвали відділення Ощадбанку в Києві

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний у своєму Facebook повідомив про затримання підривників відділення банку.

«Кілька годин тому поліція затримала осіб, що підозрюються у пограбуванні та підриві, минулої ночі, відділення Ощадбанку. Менше доби знадобилось поліції для того, щоб не лише встановити, але й затримати підозрюваних, вилучивши необхідні докази», — написав він.

Він зазначив, що затримало грабіжників Дніпровське управління поліції у співпраці зі службою безпеки Ощадбанку.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що затриманими виявилися 39-річний іноземець і 33-річний киянин, раніше судимий за зберігання наркотиків.

Під час обшуків за місцем проживання поліцейські вилучили інструменти та частину грошей. Також виявили автомобіль, на якому чоловіки скоювали злочин.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) і ч. 3 ст. 185 (крадіжка). Грабіжникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

  • Близько 5 години ранку 30 листопада невідомі підірвали і пограбували відділення Ощадбанку по вулиці Ентузіастів, 11. За попередніми даними, грабіжники підірвали банкомат на вході у відділення за допомогою газових балонів і електрошокера. Проте вибух вийшов такої сили, що вибило вітрини на першому поверсі будівлі.