Вночі: Сенцов отримав документи про почесне громадянство Парижа, у США розбився літак, а ІД взяла відповідальність за теракт у Лондоні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сенцов отримав документи про почесне громадянство Парижа

Український режисер і колишній політвʼязень Кремля Олег Сенцов отримав документи про почесне громадянство Парижа (Франція).

Про це йдеться в повідомленні Європарламенту.

«Олег Сенцов у Парижі: через рік після приїзду свого адвоката і його двоюрідного брата він отримує почесне громадянство міста», — сказано в повідомленні.

Сенцов заявив, що буде і далі боротися за звільнення всіх політвʼязнів та висловив надію, що Париж і Франція не залишаться осторонь.

У США розбився легкомоторний літак, загинули 9 осіб

У США, в штаті Південна Дакота розбився легкомоторний літак Pilatus PC-12, на борту якого було 12 осіб. Як повідомляє Voice of America, аварія сталася після зльоту з Чемберлена, приблизно за 225 км на захід від водоспаду Сіу.

В результаті падіння загинули 9 осіб, зокрема пілот і двоє дітей. Троє, що вижили, госпіталізовані. Ймовірно трагедія сталася через погодні умови. У Чемберлені 30 листопада оголошувалося штормове попередження.

«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у Лондоні

Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт на Лондонському мосту, коли 28-річний Усман Хан з ножем напав на перехожих.

Як повідомляє SITE Intelligence Group, ІД назвали Хана своїм «бійцем», який «виконував волю Аллаха» та діяв за наказом.

В результаті нападу Хана загинули двоє людей, троє отримали поранення. За даними британської поліції, в 2012 році Хан був засуджений за тероризм і відбував покарання в тюрмі, але в 2018 році він достроково вийшов на свободу.

Ді Капріо відповів президенту Бразилії на звинувачення у «фінансуванні» лісових пожеж в Амазонії

Президент Бразилії Жаїр Болсонару звинуватив голлівудського актора Леонардо Ді Капріо у «фінансуванні» пожеж в амазонських лісах. Він заявив, що актор давав гроші одній з неприбуткових організацій, яку слідство назвало причетною до пожеж.

У відповідь Ді Капріо заявив, що віддав на захист лісів $5 млн після найбільшої пожежі, що сталася в липні—серпні поточного року.

«У часи кризи Амазонії я підтримую людей Бразилії, які працюють, аби зберегти свою природну та культурну спадщину. Вони чудові, зворушливі і скромні приклади того, як відповідальність та пристрасть потрібні для збереження довкілля. Майбутнє цих незамінних екосистем на кону, і я гордий стояти поруч з їхніми захисниками», — написав він в Instagram.