У центрі Києва розстріляли Range Rover ресторатора Вʼячеслава Соболєва. Загинула дитина

Автори:
Юлія Рябчун, Марія Жартовська
Дата:

У центрі Києва, в Шевченківському районі, на розі вулиць Тарасівської та Льва Толстого невідомий розстріляв автомобіль Range Rover політика і ресторатора Вʼячеслава Соболєва. Як повідомили theБабелю джерела в правоохоронних органах, напад стався о 17:15.

«Невідомий вистрілив у бік автомобіля з вогнепальної зброї та поранив дитину 3,5 років, попередньо в область шиї, обставини та дані потерпілих встановлюються», — повідомив співрозмовник theБабеля.

Дитина померла в кареті швидкої.

За попередніми даними, авто відʼїхало від ресторану «Маріо», власником якого є Соболєв. У машину сів сам ресторатор, а також його дружина, дитина і подруга дружини. Кілер розстріляв авто, коли воно пригальмувало на світлофорі. Куля пройшла крізь лобове скло. «Соболєв нахилився, а куля пройшла до заднього сидіння і влучила в дитину», — додав співрозмовник.

Поліція відкрила справу за ст. 115 УК «Умисне вбивство».

Хто такий Соболєв?

Вʼячеслав Соболєв — депутат Київської облради від БПП «Солідарність» і власник столичного ресторану «Маріо».

У травні 2015 року українські ЗМІ повідомили, що Соболєв володіє мережею супермаркетів «Обжора», яка працює на окупованих територіях від імені підприємства ТОВ «Донукрторг». У жовтні 2015 року тодішній глава парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що Соболєв продав мережу «Обжора» ще в 2007 році.