Вночі: на Донбасі підірвалися двоє військових, Трампа не буде на слуханнях щодо імпічменту, а Данія визнала ситуацію з Гренландією загрозою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Донбасі підірвалися двоє військових

На Донбасі 1 грудня від підриву на невідомих пристроях загинули двоє українських військових. Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил.

«Під час виконання бойового завдання, на невідомих вибухових пристроях підірвалися два українські військовослужбовці. Внаслідок вибухів наші воїни отримали несумісні з життям поранення і померли на місці підриву», — сказано в повідомленні.

У штабі додали, що бойовики обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї українські позиції в Зайцево, Новолуганському, Лебединському, Новогригорівці, Красногорівці, Павлополі та Широкіному.

В СБУ пізніше повідомили, що загиблими є бійці спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Денис Волочаєв та Дмитро Каплунов.

Facebook / СБУ

Трамп не братиме участь у слуханнях щодо імпічменту

Президент США Дональд Трамп не братиме участь 4 грудня у слуханнях щодо імпічменту в Судовому комітеті. Як повідомляє CNN, адвокат Трампа Пет Чіполлон у листі вказав, що президент не братиме участь у слуханнях, поки не будуть названі всі свідки та не буде гарантії «чесного процесу» з додатковими слуханнями.

При цьому Трамп звинуватив демократів у тому, що вони навмисно призначили слухання на день, коли він буде на зустрічі НАТО в Лондоні.

В Афганістані 113 членів угруповання «Ісламська держава» здалися уряду

В Афганістані в районі Ачін (провінція Нангархар) урядовим військам здалися 113 членів угруповання «Ісламська держава». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Серед тих, хто здався, — 49 бойовиків, 21 жінка та 43 дитини. У заяві 201-го корпусу Національної армії Афганістану кажуть, що бойовики склали 35 одиниць зброї.

Данія визнала ситуацію з Гренландією загрозою національної безпеки

Данія визнала інтерес США до Гренландії загрозою національної безпеки, заявивши, що питання острова важливіше таких загроз, як тероризм і кіберзлочинність.

Як повідомляє ВВС, за словами глави Служби військової розвідки Данії Ларса Фіндсена, в Арктиці наростає конкуренція між світовими державами, зокрема США, Китаєм і Росією. У звʼязку зі змінами клімату відкривається все більше місць для розробки корисних родовищ. Також зʼявляються нові шляхи, які представляють торговий інтерес.