Маруся Звіробій прийшла на допит до ДБР у справі про погрози Зеленському. Вона заявила, що не є ані свідком, ані підозрюваною

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Волонтерка та доброволець Олена Біленька, відома як Маруся Звіробій, прийшла до Державного бюро розслідувань у справі щодо її погроз президенту Володимиру Зеленському. Під стінами ДБР вона дала брифінг журналістам і розповіла подробиці її візиту.

«Мені залишили незрозумілий виклик, коли мене обшукували. У виклику не зазначений мій статус. Тобто я не є підозрюваною, я не є свідком, я не є взагалі субʼєктом кримінального провадження. На яку слідчу дію мене сюди викликають — теж незрозуміло, вона не вказана: чи це допит, чи це вручення підозри, чи це щось. Тому ми з моїми адвокатами приїхали дізнатися, що мені інкримінують і ким я є у цій справі. Ми щойно в канцелярії залишили ці запитання і будемо чекати на відповідь. Ні на який допит я не піду, тому що у виклику мені не зазначили, що має бути якийсь допит», — заявила волонтерка.

Звіробій додала, що її адвокати написали лист слідчим, щоб вони повернули пістолет та інші вилучені речі Звіробій.

Що сталося?

26 жовтня 2019 президент Володимир Зеленськоий здійснив візит в Золоте Луганської області та провів зустріч із добровольцями. Спілкування з добровольцями було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила волонтерку Марусю Звіробій та депутатку Софію Федину («Європейська солідарність»), які того ж дня записали та виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.