Кличко підвів підсумки 2019 року. Він розповів, що набрав 3 кг, і не згадав про конфлікт з Богданом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міський голова Києва Віталій Кличко відзвітував за 2019 рік і розповів про плани на 2020-й. При цьому не згадав про конфлікт з Андрієм Богданом та кримінальні справи.

Кличко відзначив зростання надходжень до бюджету, які у 2019 році збільшилися на 3 млрд грн, і становили 60 млрд грн. За його словами, найбільше коштів було спрямовано на освіту — «рекордні» 18,6 млрд грн.

«За ці роки відкрили 8 шкіл та 27 дитячих садків. Створено 15 тисяч нових робочих місць. У 2019 році відремонтовано 50 медичних відділень, 1 млрд спрямували на ремонт закладів медсфери», — сказав під час звіту Кличко.

У 2019 році бюджет столиці отримав 50 млн туристичного збору, у 2015 році збір становив 13 млн грн. Кличко розповів, що цього року Київ відвідали 4 млн іноземців, найбільше з Ізраїлю, США, Білорусі та Німеччини. За його словами, в середньому за добу іноземець залишає 3 тис. грн.

Кличко пообіцяв до кінця року відкрити Шулявський шляхопровід. При цьому розповів, що у Києві 75 мостів перебуває у передаварійному стані і три мости — в аварійному.

Також він поділився планами на 2020 рік: «На інфраструктурні проєкти у наступному році заплановано 8 млрд грн. На ремонт і будівництво доріг — 5 млрд. У цьому році ми активізували будівництво Подільсько-Воскресенького мосту».

Він повідомив, що до наступного року планують відкрити сполучення між Лівим і Правим берегом через міст. Також він пообіцяв наприкінці 2021 року відкрити дві станції метро — «Мостицьку» і «Проспект Правди».

Також Кличко розповів про збільшення зарплати освітянам на 9% у наступному році.

Наприкінці звіту він показав, як виглядав його 2019 рік у фотографіях: «Цього року я купив новий велосипед і проїхав загалом 1 700 км на велосипеді по місту. А ще я набрав 3 кг, два з них хочу скинути».

При цьому Кличко не повідомив про конфлікт з головою Офісу президента Андрієм Богданом та судові справи.