У Viber тепер можна переказувати гроші. Mastercard запустила в Україні новий сервіс

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Компанії Mastercard і Rakuten Viber в партнерстві з NeoPaу і Edenlab запустили в Україні сервіс грошових переказів Моneytou, який дозволяє переказувати гроші безпосередньо під час спілкування в додатку Viber без інформації про номер картки, передає Інтерфакс-Україна.

«Зараз користувачі передають один одному номер карти. Це не дуже зручно, довго та не завжди безпечно... Ми вважаємо, що основна цінність цього сервісу в тому, що 96% користувачів в Україні користується Viber. Це означає, що користувач смартфона не повинен встановлювати сторонні додатки, всі транзакції зашифровані, всі повідомлення про переказ грошей надсилаються тільки адресату, дані про транзакції не зберігаються на наших серверах», — повідомив директор з розвитку бізнесу Viber у країнах СНД, Центрально-Східній Європі, країнах Близького сходу та Північної Африки Атанас Райков журналістам у вівторок.

За його словами, для переказу коштів не потрібно вводити номер картки одержувача — досить, щоб одержувач був серед контактів Viber або знати його номер телефону. Перевести гроші в Viber можуть власники карт будь-якого українського банку, які користуються месенджером, зареєстрованим на номер українського мобільного оператора.

Раніше в цьому році сервіс був запущений в Угорщині. Україна стала другою країною, де доступний Мoneytou. Надалі географія сервісу розшириться й на інші країни Європи, зокрема на Румунію, Сербію та Болгарію.

У сервіс Мoneytou інтегрована технологія Mastercard Send і цифровий «гаманець» Мasterpass, до якого можна підключити платіжні карти будь-яких українських банків різних платіжних систем. Якщо користувач уже має цифровий «гаманець» Masterpass, який зареєстрований на той же номер, що і додаток Viber, після підтвердження сервіс автоматично надасть доступ до карти в «гаманці».

Створити цифровий «гаманець» як одержувач, так і відправник можуть безпосередньо в мобільному додатку Viber. При цьому комісія складає 5 грн + 1% від суми переказу. Максимальна сума одного переказу — 14,9 тис. грн.

За даними Mastercard, технологія Mastercard Send зареєстрована НБУ і відповідає всім ліцензійним правилами компанії і стандартів безпеки РСІ Dss (Payment Card Industry Data Security Standard), розроблених Радою зі стандартів безпеки індустрії платіжних карт (Рауment Card industry Security Standards Council, PCI SSC), яка заснована міжнародними платіжними системами Visa, Mastercard, American Express, JCB і Discover.