Рух «ЧЕСНО»: Батько Олени Зеленської працює помічником з питань екології нардепа від «Слуги народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Батько дружини президента Олени Зеленської, Володимир Кияшко працює помічником на громадських засадах народного депутата від «Слуги народу», голови Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олега Бондаренка. Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

За словами Бондаренка, батько Зеленської опікується темою перероблення промислових відходів у дорожнє покриття. Також він є «представником нардепа у Кривому Розі».

«Для мене Володимир Кияшко — це не батько першої леді. Для мене він насамперед фахівець з питань промислової екології та забруднення довкілля, і саме цим він у мене займається як помічник. Він допомагає мені в місті Кривий Ріг, фактично він є моїм представником», — розповів Бондаренко.

Водночас нардеп зазначає, що Кияшко не є професійним екологом, але він спеціалізується на темі промислових відходів.

За словами Бондаренка, з батьком Зеленської він познайомився після парламентських виборів — Кияшко начебто підійшов до нардепа разом з іншими помічниками та запропонував свою допомогу як помічника-консультанта.

«Він працює над важливою темою — позбавлення України промислових відходів, які утворюються внаслідок видобування руди в шахтах, а також шламових відвалів на «Криворіжсталі», «Запоріжсталі» та інших промислових підприємствах. Їх там мільйони тонн, і з цим щось потрібно робити», — розповів Бондаренко.

Депутат каже, що є технологія переробляння шламових відходів у дорожнє покриття: «Саме цим зараз і займається пан Кияшко. Його напрацювання будуть подані у вигляді методики для подальшого використання, зокрема й для держпідприємства «Укравтодор».

Ким є Володимир Кияшко?

Рух «ЧЕСНО» пише, що він кандидат технічних наук, доцент кафедри «Будівельні конструкції та споруди» Київського інституту залізничного транспорту.

За даними системи YouControl, раніше Кияшко був керівником ТОВ «Криворіжмонолітбуд» і ТОВ «Техноімпульс», які виробляють будівельні металеві конструкції та бетонні розчини.