У Facebook створили для своїх працівників бота, який вчить їх правильно відповідати на критику щодо соцмережі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Liam Bot вчить працівників, що говорити, якщо друзі чи родина ставлять важкі запитання про компанію. Про це повідомляє The New York Times.

Чат-бота почали тестувати ще навесні, а запустили незадовго до Дня подяки (28 листопада), до початку свят у США. Діалоги Liam Bot прописала команда зі звʼязків з громадськістю Facebook, а його позиція в цілому заснована на офіційних заявах керівництва.

Програма дає підказки на різні теми — від конфіденційності та свободи слова до звинувачень у втручання в президентські вибори та нюансів модерування у Facebook.

Наприклад, якщо Liam Bot запитають про розпалювання ненависті, він запропонує такі формулювання: «Ми найняли більше модераторів для фільтрації контенту» і «Регулювання важливо для розвʼязання цієї проблеми».

Крім цього, чат-бот дає посилання на записи в блозі та на сайті служби підтримки Facebook на тему розмови. Якщо у родича чи друга зʼявиться питання технічного характеру, Liam Bot розповість, наприклад, як скинути пароль до облікового запису.

  • Facebook часто потрапляє у скандали з розсекреченням даних користувачів. На початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі та передала їх третім особам, зокрема, імовірно, передвиборчому штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використовував їх для політичної реклами. Компанії довелось виплатити Федеральній торговій комісії США штраф у $5 млрд і поліпшити політику конфіденційності даних у соцмережі.
  • У вересні 2018 року соцмережу атакували хакери. За оцінкою Facebook, тоді постраждали близько 29 млн користувачів соціальної мережі. Кіберзлочинці скористалися дірою у системі безпеки соцмережі, яка дозволяє побачити свою сторінку від імені інших користувачів.
  • У мережі опублікували відео, де фейковий Цукерберг розповідає про контроль над майбутнім завдяки даним з Facebook.