САП оголосила підозру соратнику директора ДБР Щербині у вимаганні $150 тисяч хабаря

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру ексочільнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігорю Щербині у вимаганні $150 тис. хабаря. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

Щербині та іншому підозрюваному — приватному підприємцю — інкримінують злочини, передбачені ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 4 ст. 369 (хабарництво) Карного кодексу. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За даними слідства, Щербина за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників $150 тис. хабара нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовника. Щербину та підприємця затримали після отримання ними першого траншу в розмірі $75 тис. з обумовлених $150 тис.

  • У вівторок, 3 грудня, президент Володимир Зеленський повідомив, що близького соратника голови Державного бюро розслідувань, ексначальника головного слідчого управління Гепрокуратури Ігоря Щербину підозрюють в отриманні хабаря у розмірі $150 тис.
  • Директор ДБР Роман Труба написав у своєму Telegram-каналі, що про підозру своєму колишньому колезі з ГПУ дізнався зі ЗМІ.