TikTok обмежує ролики людей з інвалідністю та представників ЛГБТ, називаючи це «захистом від булінгу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Китайський додаток TikTok обмежує розповсюдження відеороликів, створених людьми з інвалідністю або представниками ЛГБТ-спільноти, пише The Guardian.

Експерти німецького сайту NetzPolitik.org виявили, що додаток штучно обмежує користувачів, які, на його думку, можуть зазнати знущань, якщо їхні відео отримають широку аудиторію.

Зазначається, що відео деяких користувачів не показувалися за межами їхньої рідної країни, а ролики інших не потрапляли на відкриту сторінку «Для вас», після того як вони набирали певну кількість переглядів.

Згідно з документами, автоматичні обмеження застосовувалися до користувачів, які могли бути «піддані знущанням, або переслідуванням через їхній фізичний або психічний стан». Інших користувачів додавали в список обмежень вручну, «у звʼязку з їхнім високим ризиком бути заляканими». NetzPolitik.org повідомляє, що «вражаюча кількість» цих «спеціальних користувачів» демонструють райдужний прапор у своїх профілях або описують себе як лесбійок, геїв або бісексуалів... У список також входять користувачі, які просто мають зайву вагу».

При цьому TikTok підтвердив цю інформацію, заявивши, що правила є тимчасовим рішенням для запобігання булінгу і «не є довгостроковим рішенням».

«Спочатку, у відповідь на зростання знущань у додатку, ми впровадили просту і тимчасову політику. Хоча намір був хорошим, підхід був неправильним, і ми вже давно змінили колишню політику на користь більш тонкої боротьби зі знущаннями в додатку», — повідомили в компанії.