У Конгресі опублікували доповідь за підсумками розслідування проти Трампа. Справа переходить до юридичного комітету

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Демократи в палаті представників США опублікували доповідь за підсумками розслідування в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, повідомляє пресслужба розвідувального комітету палати.

Документ складається із 300 сторінок. «Розслідування виявило кількамісячну спробу президента Трампа використовувати повноваження свого офісу, щоб забезпечити іноземне втручання від його імені у вибори 2020 року», — йдеться у доповіді. Зазначається, що перед голосуванням у вівторок ввечері розвідувальний комітет палати офіційно затвердив доповідь.

У документі стверджується, що «схема Трампа підірвала зовнішню політику США щодо України та підірвала національну безпеку Штатів заради двох політично мотивованих розслідувань, які допомогли б його президентській кампанії з переобрання».

Крім того, у документі Трампа звинувачують у «безпрецедентній кампанії з перешкоджання розслідуванню імпічменту» через спроби запобігти публікації документів відомствами, зокрема Державним департаментом, Міністерством оборони та Бюджетним офісом Білого дому, а також через заборону чиновникам свідчити у Конгресі.

Юристи розвідувального комітету найближчими днями офіційно представлять доповідь у юридичному комітеті. Очікується, що судовий комітет теж розгляне докази, подані іншими слідчими комітетами, і відновить дебати про те, чи слід притягнути Трампа до відповідальності за його спроби перешкодити розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання Росії у вибори 2016 року.