Ford перероблятиме кавові відходи McDonaldʼs на автозапчастини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ford перероблятиме кавові відходи McDonaldʼs на автозапчастини

Ford

Автовиробник буде забирати харчові відходи в гіганта швидкого харчування McDonaldʼs, переправляючи їх зі звалища в свою лабораторію, де вони будуть перероблені в біопластик. Про це повідомляє The Verge.

Ford намагається зробити свій внесок у боротьбу зі зміною клімату, переробляючи старі кавові відходи McDonaldʼs на автомобільні деталі. На додаток до скорочення харчових відходів, завдяки цим зусиллям автомобільні деталі будуть легшими, споживатиметься менше нафти та знизиться викид CO2.

Ford та McDonaldʼs зʼясували, що кавові відходи можна перетворити в міцний матеріал для посилення певних деталей автомобіля. При нагріванні лушпиння від кавових бобів до високих температур при низькому вмісті кисню, змішуючи його з пластиком та іншими добавками, можна зробити матеріал різних форм. Композитний матеріал відповідає характеристикам якості для корпусу фар та інших деталей під капотом.

Деталі, які виготовлять таким чином, будуть приблизно на 20% легшими і споживатимуть на 25% менше енергії під час виготовлення.

Ford є одним із чотирьох світових автовиробників, які домовились із адміністрацією Трампа скоротити викиди від своїх нових автомобільних парків до 2026 року. Також компанія Ford поставила перед собою мету використовувати тільки перероблений пластик, який можна повторно використати.