Пожежа в Одесі: госпіталізовано 29 людей. ЗМІ назвали можливу причину загоряння

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу вдалося локалізувати після чотирьох годин від початку загоряння. Пожежа охопила 4 тис. кв. м площі, повідомляє пресслужба ДСНС.

Загоряння виникло о 10:12, а о 14:18 пожежу локалізували. У ДСНС повідомляють про шість потерпілих пожежників.

Представник муніципального департаменту охорони здоровʼя Алла Калєєва повідомила на брифінгу, що внаслідок пожежі зараз у медичних закладах перебуває 21 людина, з них — 9 неповнолітніх. Дві особи — один студент та один пожежник — у тяжкому стані.

«Думская» пише, що ймовірною причиною пожежі могла стати стара проводка, яку не змінювали з 1966 року. Саме займання сталося в офісному приміщенні.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, через пожежу 1 людина загинула, 29 осіб госпіталізовані. Місце знаходження 13 людей уточнюється. Наразі, за словами заступника міністра, максимальні сили направлені на ліквідацію пожежі та пошук осіб, місце знаходження яких невідомо.

  • 4 грудня в Одесі загорівся будинок-пам’ятка архітектури, в якому розміщується низка фірм та установ, у тому числі Інститут морської біології, одеська філія Інституту археології НАН України та коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Згодом стало відомо, що в лікарні померла одна з потерпілих, вона працювала викладачкою коледжу .
  • Міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив, що поки не можуть встановити звʼязок з чотирма людьми, які на початку пожежі могли перебувати всередині будівлі.