19 грудня засвітять ялинку: зʼявилась програма новорічних святкувань на Подолі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Подолі зимові свята зустрічатимуть в етнічному українському стилі із резиденцією Святого Миколая. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У День Святого Миколая, 19 грудня, на Контрактовій площі засвітять святкову ялинку, прикрашену за мотивами опішнянського гончарного мистецтва. Саме у цьому етнічному стилі на Подолі оформлять зимове містечко. До 20 січня тут зустрічатимуть відвідувачів народними гуляннями і розвагами.

У програмі святкування — хода звіздарів 7 січня, масове виконання коляди, встановлення різдвяного Дідуха та народні гуляння, щедрування в переддень Святого Василя, виступ фольклорних колективів.

Для дітей будуть атракціони, гірки, вони зможуть завітати до резиденції Святого Миколая, поспілкуватися з ним особисто й отримати подарунок. Для прихильників активного відпочинку під відкритим небом працюватиме стріт-арт ковзанка, де будуть інструктори.

На пішохідній частині вулиці Петра Сагайдачного презентують світлові інсталяції, а також арт-об’єкти в опішнянському стилі — у вигляді горщиків, глечиків, дзбанків, куманців і барильців.