Убивство підлітка у Прилуках: поліція спростувала версію, що хлопця збив поїзд

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Після проведення експертизи тіла 14-літнього підлітка Дениса Чаленка, який загинув наприкінці жовтня, правоохоронці спростували версію, що хлопця збив поїзд.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Судмедексперт встановив, що смерть дитини настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, обличчя та ушкодження головного мозку. Що ключове: на тілі загиблого немає ушкоджень, які нанесли руками чи ногами, чи травм від ударів сторонніми предметами. Також немає ушкоджень, які могли б виникнути при вертикальному притисканні поїзда. Відтак версія, що підлітка збив поїзд, повністю спростована», — йдеться в повідомленні поліції.

Відповідно до висновку судового експерта, при розтині печінки та нирок загиблого виявили 0,74 проміле алкоголю, а у крові — кофеїн.

Крім того, одна з судових експертиз спростовує інформацію, що під нігтями хлопця знайдено епітелій та ДНК іншої особи.

Що сталося?

29 жовтня 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на залізничній колії у Прилуках, за 5 км від дому. Він пішов на заняття з боксу і не повернувся вчасно. За словами батьків, у тому, що син загинув під колесами потяга, першими засумнівались медики — травми здалися їм нехарактерними. За офіційною версією поліції, це був нещасний випадок. Батьки ж переконували, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, щоб приховати сліди злочину.

Кого підозрюють?

Батько Дениса Віктор Чаленко в коментарі ТСН висунув версію, згідно з якою вбивство вчинили четверо невідомих, чиї батьки обіймають посади в правоохоронних органах.

«Просто покривається вищими чинами, чиї діти були задіяні. Двоє дітей було з Києва, двоє прилуцьких, і в цих дітей є батьки, які на даний момент є суддями, також у поліції. І оце все з Києва іде вплив на Чернігів. Усе це йде на гальмах», — сказав батько загиблого в коментарі.

Місцеві жителі підтримали цю версію і вимагають незалежного розслідування.

Свідки розповіли виданню Gazeta.ua, що за тиждень до загибелі Дениса на його телефон прийшли повідомлення з погрозами.

Протести в Прилуках

Громадськість не повірила в офіційну версію смерті Дениса Чаленка. У Прилуках сотні людей пікетували поліцію, вимагаючи належного розслідування смерті хлопця. Вони палили шини та закликали поліцію відреагувати.

Протести тривали декілька днів, 1 листопада близько 300 жителів Прилук зібралися під місцевою поліцією. Правоохоронці Прилук оголосили, що працюють разом із чернігівськими колегами, а керівництво Нацполіції пообіцяло контролювати перебіг справи. Під відділком вибухали петарди, сталася бійка з представниками поліції. Керівник місцевої поліції безуспішно намагався переконати натовп у правомірності слідчих дій.

Начальник Прилуцького відділу поліції Олександр Яцик сказав, що з хлопцем, з номера якого надходили погрози, вже спілкувалася поліція та визначила, що він не причетний до справи, тому його відпустили. Яцик пообіцяв розслідувати справу за тиждень, а якщо результатів не буде — він піде у відставку.