Вночі: біля Греції тонуло судно з українцями, Садовому скасували заставу, а в Одеській ОДА назвали причину пожежі в коледжі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одеській ОДА назвали можливу причину пожежі в коледжі

Пожежа в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла через зламаний подовжувач. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації з посиланням на дані ДСНС.

«За попередніми даними, пожежа почалася в закритому приміщенні на третьому поверсі. За даними ДСНС, імовірною причиною став зламаний подовжувач», — сказано в повідомленні. У самому ДСНС додали, що в результаті пожежі одна людина загинула і 27 осіб постраждали, серед яких 13 підлітків та 7 пожежників.

Зараз існує загроза обвалу стін, тому слідчі зайдуть в будівлю тільки після її усунення. Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що причиною пожежі могла стати стара проводка, яку не міняли з 1966 року.

Суд скасував заставу Садовому

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скарги прокурора та захисту мера Львова Андрія Садового. Суд постановив скасувати заставу Садовому у 1,05 млн грн і обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання, повідомляє пресцентр судової влади України.

Біля берегів Греції зазнав аварії корабель з українцями

В Егейському морі, між островами Лесбос і Скірос, зазнав аварії вантажний корабель New Leo, на борту якого перебували 14 українців. Як повідомляє Maritime buletin, судно під прапором Ліберії вийшло з грецького порту Елефсіс і прямувало до Туреччини, однак потрапило у 8-бальний шторм, внаслідок чого сталося зміщення вантажу, і корабель почав тонути.

Команда корабля подала сигнал SOS береговій охороні, після чого на місце прибули два грецькі катери, два вертольоти і рятувальний корабель Pantokrator. Як повідомляє «Думська», усіх членів екіпажу врятували, а суховантаж продовжує дрейфувати.

На американській військовій базі Перл-Харбор сталася стрілянина

На обʼєднаній військовій базі США в Перл-Харборі моряк влаштував стрілянину, внаслідок якої троє цивільних працівників Міністерства оборони отримали поранення, а стрілець застрелився. Про це у Twitter повідомляє командування бази.

Пізніше командування повідомило, що двоє поранених померли в лікарні. Стрільцем виявився моряк штурмового підводного човна USS Columbia (SSN-771). Причини стрілянини поки невідомі.