Міністр Дубілет: Українці зможуть спілкуватися з держслужбовцями через месенджери

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В уряді планують запустити можливість для громадян спілкуватися з представниками державних органів через месенджери. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у своєму Telegram-каналі.

Онлайн-спілкування з держслужбовцями планують запустити через месенджері на смартфоні, також створять вебверсії для комп’ютера.

«По-перше, це здешевить вартість одного контакту для бюджету. По-друге, це дозволить обслуговувати громадян якісніше. Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті», — уточнює Дубілет.

Також в уряді запускають пілотний проєкт, що дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць. Це допоможе, за словами міністра, організовувати робочі місця для держслужбовців не тільки в Києві, а й в регіонах. В уряді хочуть зробити акцент на ті регіони, де найскладніше знайти роботу.

При цьому Дубілет наголошує, що завдяки спілкуванню у чатах буде можливість проконтролювати якість ведення діалогу держслужбовців.

«На відміну від телефонного дзвінка, паперової відповіді або очного візиту, ми можемо налаштовувати алерти та відстежувати випадки неякісних консультацій. Це дозволить нам побудувати правильну фінансову і нефінансову мотивацію для працівників», — розповів він.