YouTube Rewind 2019. Названі найпопулярніші відео цього року в Україні та світі

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Відеохостинг YouТube представив топ найпопулярніших відео 2019 року в Україні та світі — YouTube Rewind 2019. Про це повідомила пресслужба Google.

«У музиці цього року ми спостерігали міжкультурний вплив латиноамериканських мотивів: пʼять з десяти найпопулярніших музичних відео року виконуються іспанською мовою; при цьому перші два зібрали понад 1 мільярд переглядів кожне. Крім того, популярні співачки (Аріана Гранде, Біллі Айліш) продовжували трансформувати звучання сучасної попмузики, а K-pop — завоювати глобальну аудиторію», — йдеться в повідомленні.

Топ-10 музичних відео 2019 року у світі

1 місце — пуерто-риканський співак, актор і музичний продюсер Рамон Луїс Айяла Родрігес більш відомий як Daddy Yankee. Разом з канадським репером Snow у січні 2019 року вони випустили кліп на пісню “Con Calma”. Ролик зібрав 1,6 млрд переглядів.

2 місце посіли іспанська виконавиця ROSALÍA та колумбійський співак J Balvin. Їх кліп на пісню “Con Altura” наразі переглянули 1,1 млрд разів.

3 місце посів пуерто-риканський репер Anuel AA, який у 2019 виграв премію Billboard Latin Music Award у номінації «Новий артист». Їх кліп з коумбійською співачкою KAROL G на пісню “Secreto” зібрав понад 902 млн переглядів.

4 місце посів кліп вже згаданих вище Anuel AA, Daddy Yankee, J Balvin та Karol G. Разом з пуерто-риканським співаком Ozuna в липні 2019 року вони випустили кліп на пісню “China”. Наразі його переглянули майже 900 млн разів.

5 місце зайняв трек пуерто-риканців Jhay Cortez та Bad Bunny. Їх спільний з J. Balvin ремікс на пісню “No Me Conoce” переглянули 815 млн разів.

6 місце — канадський виконавець Шон Мендес та кубино-американська співачка (а за сумісництвом дівчина Мендеса) Каміла Кабельйо з піснею “Señorita”.

7 місце отримав кліп на пісню “Rowdy Baby” з американського бойовика «Maari 2». Стрічка була знята ще у 2018 році і є продовженням фільму 2015 року «Maari». Заспівали у кліпі головні актори фільму — Дхануш (справжнє імʼя Венкатеш Прабху) і Саі Паллаві.

8 місце — південнокорейська дівоча група BLACKPINK з кліпом на пісню “Kill This Love M / V”. Серед усіх K-pop виконавців вони наразі посідають найвищі позиції в чартах Billboard Hot 100 і Billboard 200. Крім того, вони є першою і єдиною дівочою K-pop групою, яка потрапила в чартиBillboard і Top Billboard.

9 місце — американська співачка Біллі Айліш з піснею “Bad guy”. Ця ж її пісня стала найпопулярнішою в світі за версією Shazam, а сама Айліш — артист 2019 року за версією премії Apple Music Awards.

10 місце — американська співачка та володарка премії «Греммі» Аріана Гранде з піснею “7 rings”.

До пʼятірки музичних відео, які зібрали найбільше лайків на Youtube, потрапили Вже згаданий трек Шона Мендес з Камілою Кабелло “Señorita”, південнокорейський гурт BTSз піснею “Boy With Luv”, гурт BLACKPINK, Біллі Айліш, американський репер Lil Nas X з треком “Old Town Road”.

Авторське відео з найбільшою кількістю лайків зняв ютубер MrBeast. На ньому він з друзями закидують одне одного яйцями, а носить відео назву «Зробіть це відео найбільш залайканішим на Youtube». Що ж, так і сталось, відео зібрало 11 млн лайків при 43 млн переглядів.

Топ-10 музичних відео 2019 року в Україні

1 місце — російський шоумен Олександр Рева, відомий під псевдонімом Артур Пирожков. Його трек«Зацепила» переглянули 149 млн разів.

2 місце — і знову Артур Пирожков. Цього разу з треком «Алкоголичка», який переглянули 126 млн разів.

3 місце — українська поп-група Время и Стекло з треком «Дим». Це одна з небагатьох пісень гурту, виконана українською мовою. Кліп переглянули 41 млн разів.

4 місце посіла українська поп-група Artik & Asti. Разом з російським співаком Артемом Качерем в березні вони випустили кліп на пісню «Грустный дэнс», який зібрав 110 млн переглядів.

5 місце завоював сольний проєкт Насті Каменських NK з піснею «Попа как у Ким» — 51 млн переглядів.

6 місце — російський дует RASA з піснею «Пчеловод». Гурт зʼявився лише в листопаді 2017 року. У кліпу 103 млн переглядів.

7 місце — російська група GAYAZOV$ BROTHER$, яка складається з двох братів — Тимура та Ільяса Газаєвих. Їх трек «До встречи на танцполе» зібрав 46 млн переглядів.

8 місце — Біллі Айліш з піснею “Bad guy”.

9 місце — українська співачка та блогер Яна Шемаєва, більше відома як Jerry Heil. Її трек «#Охрана_отмєна» став справжнім хітом серед українських користувачів інтернету та набрав 14 млн переглядів.

10 місце — білоруський співак Тима Белорусских з піснею «Витаминка» — 73 млн переглядів. Сольну музичну карʼєру він почав лише у 2017.

До найпопулярніших відео в Україні потрапили пародія на пісню KAZKA — «Плакала» від блогера Чоткий паца, одна з серій мультфільму «Фіксики», комедія «Я, Ти, Він, Вона» з Володимиром Зеленським, пародія на Діму Білана під назвою «Жигуль», серія мультфільму «Маша и Медведь», запис поєдинку боксерів Олександра Усика та Чазза Візерспуна, відео російського блогера Сыендука під назвою «Чинилы и большой секрет», 1 серія серіалу «Слуга Народа 3. Вибір», документальний фільм російського журналіста Юрія Дудя «Колыма — родина нашего страха» та 1 випуск шоу «Холостяк 9».