МЗС: Українцям можуть заборонити з 1 березня 2020 року їздити до Росії за внутрішнім паспортом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Уряд з 1 березня 2020 року може скасувати можливість для українців перетинати державний кордон з Росією за внутрішнім паспортом та свідоцтвом про народження. Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає УНІАН.

Погорельцев пояснив, що проєктом постанови Кабміну передбачено зупинити дію угод з РФ у період 1997 та 2011 років, укладених ще до початку російської агресії.

Він уточнив, що цими положеннями визначено перелік документів, за якими громадяни України мають право перетинати кордон з Росією, і це, серед іншого, внутрішній паспорт громадянина України та свідоцтво про народження для дітей віком до 16 років.

«Законом чітко визначені документи, які дають право громадянину України на вʼїзд або виїзд з України. Це паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний та службовий паспорти України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу та посвідчення особи на повернення в Україну (дає право лише на в’їзд в Україну). У разі прийняття урядом постанови з 1 березня 2020 року до громадян України, які перетинають кордон з РФ, будуть застосовуватися положення цього закону в частині паспортних документів, які дають право на виїзд за кордон», — наголосив Погорельцев.