Труба про оприлюднені аудіозаписи: Голос може і мій, але таких розмов насправді не було

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, за звільнення якого 3 грудня проголосувала Верховна Рада, на зустрічі з журналістами прокоментував аудіозаписи, зроблені начебто в його кабінеті, які оприлюднили в Telegram-каналі «Трубу прорвало».

Він каже, що голос може бути його, але все інше, озвучене в аудіозаписах, — фікція. Труба наголошує, що проблема не в тому, чий голос, бо оприлюднені розмови насправді не відбувалися.

«Аудіозаписи… Вас усіх цікавить, чи мій голос. Проблема не а тому, чий це голос. Розмови які є, не відбувалися. Зараз ХХІ століття. Можна підробити будь-який голос», — розповів він.

Труба наголошує, що в кабінеті, де відбувалося прослуховування, проходили наради та спілкування з керівництвом країни.

19 листопада у Telegram-каналі «Трубу прорвало» оприлюднили записи розмов, зроблені нібито в кабінеті директора ДБР Труби, на яких він начебто розмовляє з високопосадовцями про розслідування справ. Раніше він називав ці записи «фейком і провокацією».

За словами Труби, прослуховування було розміщене у невеликій чорній коробці. На фото видно, як коробка прикріплена над дзеркалом.

«Бабель»

Раніше Труба розповідав, що прослуховувальний пристрій був встановлений у вентиляційній системі. Там нібито був мікрофон, підʼєднаний за допомогою дротів.