Нардеп Бужанський почубився в Раді з радником Зеленського Леросом. Верещук каже, що це через неї

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народні депутати від «Слуги народу» Максим Бужанський та Гео Лерос побились у залі засідань Верховної Ради. Про бійку повідомила у Facebook народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Тільки-но Максим Бужанський напав на свого колегу по фракції Гео Лероса. Він забіг у сектор «Європейської Солідарності», затяг його за колони, й нашим депутатам прийшлося зупиняти бійку і вигнати хулігана з нашого сектору», — написала Геращенко.

Пізніше нардеп від «Слуги народу» Ірина Верещук у кулуарах парламенту дала коментар з цього приводу й повідомила, що бійка була через неї.

За словами депутатки, у неї стався конфлікт із Гео Леросом, який неполіткоректно висловився про неї в партійному чаті, коли вони обговорювали законопроєкти. Вона вимагала публічних вибачень у нардепа, однак їх не отримала:

«Я вчора його [Лероса] попросила: «Будь ласка, знайди час вибачитися, матом писати недобре ...» Я хочу, щоб це [вибачення за грубість] відбувалося тепер публічно ... Я не хотіла про це говорити, але так уже сталося».

Верещук розповіла, що попросила керівництво фракції владнати конфлікт, однак там не відреагували, і тоді вона розповіла про проблему депутатам, з якими сидить поруч у Раді.

За словами депутатки, Максим Бужанський відреагував «дещо емоційніше», ніж вона очікувала, на прохання отримати вибачення від Лероса.

Пізніше народний депутат фракції «Слуга народу» й за сумісництвом радник президента Зеленського Гео Лерос заявив, що не ображав Верещук, а використання ненормативної лексики в листуванні було емоційною реакцією на один з пунктів порядку денного.

«Саме її [Верещук] ніхто не ображав. Я висловився щодо ситуації», - сказав Лерос.

Нардеп зазначив, що його колега Максим Бужанський не є учасником чату в месенджері, де відбулася листування і міг отримати спотворену інформацію про хід розмови, внаслідок чого стався конфлікт.

Він наголосив, що готовий вибачитися публічно, але у випадку, якщо Верещук покаже журналістам листування і момент, де він образив свою колегу.

6 листопада нардеп від «Слуги народу», голова комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус побився з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком.