Труба: Порошенку готують нову підозру щодо незаконного призначення Семочка

Автори:
Ольга Березюк, Оксана Коваленко
Дата:
Труба: Порошенку готують нову підозру щодо незаконного призначення Семочка

Палінчак Михайло / УНІАН

Проти пʼятого президента Петра Порошенка готується ще одна кримінальна справа щодо призначення на посаду заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Це буде вже 14 провадження проти експрезидента.

Про це в коментарі theБабелю розповів очільник ДБР Роман Труба.

«Ми практично на завершальному етапі у справі щодо експрезидента. Стосується незаконного призначення на посаду Семочка. Ми знаходимось на стадії допідготовки проєкту підозри експрезиденту. Тобто в діях президента можливий склад злочину», — наголосив Труба.

«Зараз відбуваються виїмки і допити у справі по незаконному призначенню Семочка. Якщо вони будуть завершені до мого звільнення і слідчий підготує документ, він буде скерований до прокуратури», — додав він.

Справа Семочка

Сергій Семочко — колишній працівник кримського управління Служби безпеки України. У 2014 році переїхав до Києва, з травня 2017 року до липня 2018-го керував столичним управлінням СБУ. Потім став першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки (СЗР).

Восени 2018 року журналісти проєкту Bihus.info оприлюднили інформацію про російське громадянство дітей і дружини Семочка, а також про його можливу причетність до зупинки поставок в Україну препаратів для діалізу. За цими фактами 16 жовтня 2018 року СБУ почала кримінальне провадження, зараз його розслідує Держбюро розслідувань.