Cosmopolitan Україна звільнив заступницю головреда Пліхіну. Вона висміяла похорон загиблого на Донбасі бійця «Альфи»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Журнал Cosmopolitan України звільнив заступницю головного редактора Євгенію Пліхіну після того, як вона висміяла у соцмережах поховання бійця спецпідрозділу «Альфа». Про це йдеться у заяві видання.

«З огляду на ситуацію, що склалася, з 5 грудня 2019 року наше видання припиняє співпрацю з Євгенією Пліхіною – вона залишає посаду заступника головного редактора журналу Cosmopolitan», — йдеться у заяві.

У виданні додають, що увесь колектив українського Cosmopolitan висловлює глибоке співчуття родині та всім близьким трагічно загиблого героя і щиро перепрошує за текст, опублікований Пліхіною. «Цей текст не стосується позиції бренду, ми дуже шкодуємо, що наша колега так вчинила. Ми категорично не поділяємо її думки», — підкреслюють у виданні.

Крім того, у Cosmopolitan додали, що беззастережно на боці свого народу в боротьбі за збереження незалежності та суверенітету та висловлюють підтримку героям, які захищають Україну і шанують світлу пам’ять загиблих, які віддали своє життя за наше мирне майбутнє.

Що сталося?

4 грудна на своїх сторінках у Facebook та Telegram Пліхіна опублікувала пост, у якому розкритикувала «помпезні похорони» полковника Центру спеціальних операцій «Альфа» Дениса Волочаєва, який загинув під час виконання бойового завдання на Донбасі 1 грудня. Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України Волочаєву та ще одному полковнику Дмитру Каплунову, разом з яким загинув Волочаєв.

Пліхіна розповіла, що в центрі Києва побачила натовп людей. «Бачу — обличчя не танцювальні та не стрітфудні. Похмурі та чорні. Прислухалася — марш, поховальний. Виявилося, в СБУ померла, очевидно, якась не остання людина», — написала ексзаступниця головреда.

Пліхіна додала, що «на двір витягли усю структуру і зажадали зробити співчутливі обличчя». «Труну несуть під завиваючий драматизм, люди у військовій формі дують у труби, аж лопаються. Гвоздики, вся атрибутика», — написала Пліхіна.

Саму процесію вона порівняла з «язичницьким обрядом». «Зараз дядю, якому вже всеодно — у дубі він чи в сосні, по всьому Києву поносять, і обідати. ...Та що, якщо людиною він був хорошою і тепер усій СБУ його не вистачатиме? Що нам, шкода провітрити шановного наостанок?» — додала Пліхіна.

Пост ексзасутпниці головреда викликав шквал критики, після чого Пліхіна не тільки видалила пост і вибачилася, а ще й почистила та закрила власні сторінки у соцмережах. Також скандал призвів до того, що Пліхіна потрапила до бази сайту «Миротворець».