Українська художниця звинуватила магазин сувенірів у Раді в крадіжці її картини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Українська художниця Ольга Бартиш заявила, що після виставки у Верховній Раді у неї вкрали картину вартістю $2 тис. Про це вона розповіла theБабелю.

Після виставки у червні власниця сувернірного магазину, розташованого на території Верховної Ради, взяла картини Бартиш під реалізацію. Вона продала найдорожчу картину художниці, але кошти досі не повернула.

«У червні я мала виставку у Верховній Раді, чому дуже була рада. Експозиція моїх квіткових картин красувалася не тиждень, як зазвичай буває, а два — якось так вписалися ті картини у стіни під куполом, що їх вирішили там ще залишити. А потім мені «пощастило» познайомитися з власницею місцевого сувенірного магазину, що в будівлі по вул. Садовій, 3а. Це комітети, які відносяться до Верховної Ради. Звуть її Анна Сак. Анна запропонувала мені залишити картини на реалізацію», — розповідає Бартиш.

Художниця розповіла theБабелю, що після виставки залишила на продаж 8 своїх картин, а наприкінці червня їй повідомили, що найдорожчу картину — «Волошки» — купують за $1,9 тис. Картину продали, але кошти Бартиш так і не повернули. Тому майстриня каже, що має повне право називати це крадіжкою. За її словами, Сак спершу довго відкладала повернення коштів, потім навіть пропонувала художниці організувати виставку в Москві, а згодом зовсім порвала всі контакти з нею.

Власниця крамниці так і не підписала з нею договір, хоча обіцяла надіслати його поштою. Вони майже усе спілкування вели через месенджери. Майстриня планує звертатися до правоохоронних органів, але також сподівається на розголос щодо цієї ситуації.

Також Бартиш розповіла, що, крім неї, постраждала ще одна майстриня, яка виготовляє мило, — їй власниця крамниці теж не повернула кошти.

Facebook / Ольга Бартиш