Spiegel: Німецька прокуратура веде розслідування проти отруйників Скрипалів. Вони відвідували Німеччину в 2014 році

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура Німеччини почала власне розслідування справи про отруєння колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері. Про це повідомляє Spiegel Online із посиланням на власні джерела.

Зазначають, що розглядом цієї справи займається Федеральне відомство з кримінальних справ. Зокрема, розслідування проводиться щодо двох працівників Головного розвідувального управління Генштабу РФ, відомих під псевдонімами Руслана Боширова та Олександра Петрова.

Видання повідомляє, що правоохоронці встановили, що Боширов і Петров перебували в Німеччині у 2014 році. Тоді вони провели три дні в околицях Франкфурта. Повідомляється, що командування ГРУ має звʼязки в Німеччині. Серед іншого, ГРУшників перевіряють на причетність до організації вбивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, застреленого 23 серпня в берлінському парку Малий Тіргартен.

4 березня 2018 року у британському місті Солсбері речовиною «Новачок» отруїли експрацівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби. Пізніше Влада Великої Британії назвали двох підозрюваних — це офіцери Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов. Третім підозрюваним росіянином, який фігурує у «справі Скрипалів», виявився 45-річний Сергій Федотов, справжнє імʼя якого — Денис Сергєєв.