Вночі: Зеленський хоче залучити переселенців до переговорів у Мінську, через пожежу в одеському коледжі померло пʼятеро людей, Apple випустить iPhone без зарядки

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Зеленський хоче залучити переселенців з Донбасу на переговори в Мінську

Представники переселенців з Донбасу можуть стати ще одною стороною перемовин у Мінську. Про це президент Володимир Зеленський заявив на програмі «Свобода слова». «Якщо вони [росіяни] кажуть розмовляти з мешканцями окупованих територій, тому що ми не знаємо, що їм потрібно. Це все дуже просто: давайте розмовляти з усіма, нехай жителі, які переїхали, теж приїдуть в Мінськ і скажуть, чому переїхали», — наголосив він. За словами Зеленського, варто також відмовитися від формулювання ОРДЛО, замінивши його на «тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей».

В Одесі зросла кількість загиблих після пожежі в коледжі

Після пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу 4 грудня померло вже 5 осіб. Про це повідомили представники Державної служби з надзвичайних ситуацій в Facebook. «Всього в результаті пожежі загинуло 5 осіб: 4 грудня о 12.20 одна жінка померла в лікарні. 5 грудня о 17.40 тіло 1 людини виявлено при проведенні пошукових робіт. 6 грудня о 15:30 під час розбору завалів виявлено тіла 2 загиблих осіб. 7 грудня о 00:40 під час розбору завалів виявлено тіло 1 людини», — заявив представник ДСНС. Всього постраждала 31 людина, з них 17 перебувають у лікарні. Крім того, 10 людей ще не знайдені.

У Японії відкрили «телефон довіри» для потерпілих від знущань на роботі

У Японії запустили загальнонаціональну гарячу лінію допомоги людям, які страждають від знущань з боку начальства. Як повідомляє NHK, ініціатива належала групі правозахисників, які занепокоєні частими випадками знущання з працівників. Також це стосується сексуального домагання і вимушеного перепрацювання. Лінія буде працювати лише один день, але в подальшому засновники планують розширити ідею. Зазначимо, що в Японії бувають випадки самогубства через надмірний тиск на роботі і перепрацювання.

«Шахтар» розгромив «Олімпік» у матчі 17 туру української Премʼєр-ліги

Донецький «Шахтар» переміг «Олімпік» у матчі 17 туру української Премʼєр-ліги. Гра, що пройшла у Харкові в пʼятницю, 6 грудня, завершилася перемогою «гірників» з рахунком 3:0. Авторами голів стали Микола Матвієнко, Ісмаїлі Гонсалвеш душ Сантуш і Ромеро Бонфім Марлос. При цьому, Віктор Коваленко не зумів збільшити відрив між суперниками, коли не влучив у ворота з вигідної позиції, а Жуніор Мораес не зумів влучити по мʼячу, перебуваючи в кількох метрах від воріт.

Apple готує до випуску смартфон без розʼєму для зарядки

Американська компанія Apple планує у 2021 року випустити модель смартфона iPhone без розʼєму Lightning. Про це повідомив сайт MacRumors, що спеціалізується на інформації, прогнозах і чутках про новинки Apple. Очікується, що в першій половині 2021 року Apple випустить смартфон, який буде названий iPhone SE 2 Plus. Він буде оснащений дисплеєм на всю передню панель, як і топові моделі компанії, але позбавлений Face ID — системи тривимірного сканування особи для розблокування апарату. При цьому система розпізнавання відбитка пальця Touch ID може бути вбудована в кнопку увімкнення.