Портал Reddit знайшов «російський слід» у витоку секретних британських документів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Портал Reddit заявив про «російський слід» у витоку документів про частковий продаж Національної служби охорони здоровʼя Великої Британії (NHS) приватним американським інвесторам. Про це повідомляє ВВС.

За інформацією видання, представник соцмережі Reddit заявив, що компанія дослідила зроблений близько місяця тому пост з документами про частковий продаж NHS та його автора gregoratior, а також повʼязані з акаунтом сторінки і зробила висновок, що публікація була частиною російської кампанії. Ніяких подробиць про те, навіщо поширювали інформацію, або про докази причетності РФ у повідомленні Reddit не було.

«Сьогодні ми вважаємо, що це було частиною кампанії, яка, як повідомлялося, походить з Росії», — передає видання слова представника порталу. Відомо, що в соцмережі був заблокований 61 акаунт, який міг бути повʼязаний з російськими хакерами. Також уточнюється, що діяльність видалених акаунтів «дає нам важливе пояснення витоку британських документів, який нещодавно відбувся, а також дає уявлення про те, як противники адаптують свою тактику».

Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін поділився документами про нові економічні відносини Британії з Вашингтоном після Brexit ще 27 листопада, щоб отримати перевагу перед консерваторами на парламентських виборах 12 грудня. Саме тоді на документи звернули увагу.

«Ці документи розкривають змову проти нашої Національної служби охорони здоровʼя. І, звичайно, ні Велика Британія, ні уряд США не заперечували їх справжність. Те, що ми відкрили їх для журналістів, було явно в інтересах суспільства», — заявив представник Лейбористської партії. При цьому Корбін не уточнив, звідки у нього зʼявився текст договору.

  • 3 грудня в Лондоні пройшли протести проти візиту президента США Дональда Трампа до Великої Британії. Протестувальники з плакатами зібралися на Трафальгарській площі. Активісти перекрили дороги і тримали плакати з написами «Руки геть від нашої Національної служби охорони здоровʼя!» Деякі мітингувальники висловили стурбованість можливими наслідками майбутньої торгової угоди між США і Великою Британією для Національної служби охорони здоровʼя (NHS) після заяви Джеремі Корбіна.