У центрі Києва 7—9 грудня заплановані багатотисячні акції. Де пройдуть марші та мітинги?

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У центрі Києва 7—9 грудня заплановані багатотисячні акції. Де пройдуть марші та мітинги?

Олег Переверзєв / «Бабель»

Напередодні саміту в «нормандському форматі», 7—8 грудня, та в день саміту, 9 грудня, в Києві заплановано декілька акцій та мітингів.

Як повідомили theБабелю в пресслужбі Київської міської держадміністрації (КМДА), не всі акції повʼязані безпосередньо з переговорами в Парижі. Так, у суботу громадська організація «Сокіл» проведе під Верховною Радою мітинг щодо питання створення ринку землі в Україні. Заявлена кількість учасників — 5 тисяч осіб.

У неділю в столиці з 14:00 15:00 громадська організація «Клуб «Еней» запланувала акцію «Марш наркозалежних жінок проти насильства». Хода почнеться на Майдані біля будівлі Головпоштамту, пройде Хрещатиком до перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького та в зворотному напрямку. Організатори кажуть, що марш проведуть в рамках міжнародної кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Громадська організація «Солідарна справа громад» з 13:00 до 18:00 запланувала на Майдані акцію «Червоні лінії для Зеленського». Організатори заявили 15 тисяч учасників, в рамках акції на Майдані встановлять сцену та звукопідсилювальне обладнання.

В мерії додали, що акцій може бути більше й вони можуть бути стихійними. Зокрема, в поліції Києва заявили про пʼять запланованих акцій, але не конкретизували організаторів заходів. «Ми провели низку зустрічей з організаторами цих акцій. Наша позиція — усі вони не повинні переходити межу закону. У цілодобовому режимі вже розгорнуто роботу ситуаційного центру МВС. Ми будемо контролювати ситуацію та оперативно ухвалювати рішення», — заявив перший заступник голови МВС Сергій Яровий. За його словами, стежити за порядком у центрі міста будуть близько 3 тисяч правоохоронців.