У Київ доставили тіло полковника Дмитра Каплунова

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Тіло українського полковника спецпідрозділу СБУ «Альфа» Дмитра Каплунова, загиблого на Донбасі, доставили підконтрольну територію України. Про це повідомив народний депутат і ветеран АТО Роман Костенко у своєму Facebook.

«Героя України Полковника Каплунова Дмитра передали нам! Спасибі всім, хто доклав зусиль! Поховаймо воїна і розберемося, чому його тіло опинилося в руках ворогів! Бо є правило: забороняється залишати убитих і поранених товаришів у розпорядженні супротивника», — написав Костенко.

Відомо, що Каплунов загинув під час виконання бойового завдання на Донбасі 1 грудня. Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України йому і Денису Волочаєву, який загинув в той же день.

  • Журнал Cosmopolitan Україна звільнив заступника головного редактора Євгенію Пліхіну після того, як вона висміяла в соцмережах похорон бійця спецпідрозділу «Альфа».
  • Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду ООН опублікував звіт про діяльність за попереднім розслідуванням за 2019 рік, яке стосується ситуації в анексованому Криму та на Донбасі.
  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що з початку війни на Донбасі загинули 14 тис. осіб. Про це він сказав на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Лондоні.