Вночі: в Україні оголосили траур за жертвами пожежі в Одесі, Пенс відмовився розсекретити розмову з Зеленським, Джошуа переміг Руїса в бою-реванші

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Вночі: в Україні оголосили траур за жертвами пожежі в Одесі, Пенс відмовився розсекретити розмову з Зеленським, Джошуа переміг Руїса в бою-реванші

Пресслужба Одеської ОДА

8 грудня в Україні оголосили національний траур

Президент Володимир Зеленський оголосив 8 грудня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Про це йдеться в указі на сайті глави держави. «Оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби. На всій території України приспустити державні прапори; відмінити розважально-концертні заходи, внести зміни до програм теле- і радіопередач», — йдеться в документі.

Напередодні число загиблих на пожежі збільшилося до восьми людей — у лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін, який постраждав під час ліквідації пожежі. Наразі у лікарнях залишаються 10 постраждалих з 31.

Боєць ЗСУ загинув і троє поранені від обстрілів на Донбасі

У зоні ООС бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, загинув один військовослужбовець Збройних сил України, троє отримали поранення і один — бойову травму. «Ворог обстрілював позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї», — повідомляє пресцентр Операції обʼєднаних сил. Обстріли були зафіксовані поблизу Новоселівки, Широкіного та Павлополя.

Майкл Пенс відмовився показати розшифровку розмови з Зеленським

Віцепрезидент США Майкл Пенс відмовив голові палати представників розвідки Адаму Шиффу, який просив розсекретити зміст його розмови з Володимиром Зеленським, що відбулася 18 вересня, пише USA Today.

У своєму листі Шифф посилався на слова самого Пенса, який раніше сказав, що у нього «немає жодних заперечень», щоб розповісти подробиці розмови з Зеленським. Проте адвокатська контора Білого дому відмовилася надати Шиффу протокол розмови. «Через те, що Шифф продовжує діяти приховано, канцелярія віцепрезидента навіть не знає, що саме він хоче розсекретити. Це просто черговий доказ того, що цей безглуздий комітет проводить фіктивне розслідування», — заявила речниця Пенса Кеті Уолдман.

Джошуа переміг на рингу Руїса за очками

Британський боксер Ентоні Джошуа виграв за очками бій в американця мексиканського походження Енді Руїса. Поєдинок-реванш відбувався в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). 1 червня 2019 року Руїс переміг Джошуа технічним нокаутом і відібрав у нього пояс чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Бій-реванш тривав 12 раундів. Джошуа переміг Руїса за очками (118-110, 118-110, 119-109) і повернув собі чотири чемпіонські пояси. За бій-реванш Джошуа отримає $85 млн, а Руїс — $13 млн.