На Майдані напередодні «нормандського саміту» проходить віче під гаслом «Червоні лінії для Зе»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Києві на Майдані зібралися кілька тисяч українців на акцію «Червоні лінії для Зе». Такою назвою учасники акції підкреслили пріоритети України напередодні зустрічі в «нормандскому форматі», повідомляє «Радіо Свобода».

Мітингувальники вимагають не поступатися Росії у питаннях встановлення миру на Донбасі, деокупації Криму та євроатлантичного курсу України.

Акція розпочалася о 13:00, учасників стає дедалі більше. Деякі люди тримають прапори України та громадських обʼєднань. Також учасники тримають плакати з написами «Червоні лінії для Зе!», «Ніяких компромісів», «Я не хочу в Союз», «Путін буде в суді». Зі сцени виступили нардеп від «Європейської солідарності» Андрій Парубій та Інна Совсун («Голос»). Мітинг проходить у спокійному режимі.

Напередодні вихідних партії «Голос», «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Свобода» і «Демократична сокира» закликали українців вийти на Майдан. Вони вимагали від президента не допускати «компромісів щодо унітарної держави та федералізації», а також виборів на Донбасі до виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань і встановлення контролю над державним кордоном.