Протестувальники в Мінську передали в посольство Росії петицію проти інтеграції двох країн

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Білорусі другий день тривають багатотисячні мітинги проти створення єдиної держави з Росією. Протестувальники оточили посольство РФ і передали петицію «проти поглибленої інтеграції». Про це повідомляє «Белсат».

Повідомляється, що з центральних вулиць Мінська колона протестувальників під керівництвом опозиційного політика Павла Северинця вирушила в бік російського посольства. Очікуються нові зіткнення з поліцією, тому до будівлі дипустанови підігнали кілька автобусів з ОМОНом і поліцією у повному обмундируванні.

Активісти передали одному з представників правоохоронців громадську петицію проти поглибленої інтеграції з Росією. Відомо, що зіткнень з поліцією сьогодні не було, як і затримань.

Однак під час ходи колони з місця проведення протесту до посольства Росії багато водіїв, які проїжджали повз, сигналили на підтримку акції. Поліція, зі свого боку, передавала колегам номери всіх авто, що сигналили, а також виписала штраф у розмірі 25 рублів одному з водіїв.

Також подібні мирні протести відбуваються в місті Брест. Там активісти вишикувалися в живий ланцюг, подібний до того, що був у суботу в столиці Білорусі.

  • Учора, 7 грудня, на Жовтневій площі Мінська зібралися сотні протестувальників, які виступають категорично проти інтеграції з Росією. Білоруський опозиціонер і голова організаційного комітету партії «Білоруська християнська демократія» Павло Северинець закликав близько 700 присутніх активістів стояти, поки не закінчаться переговори президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента РФ Володимира Путіна про злиття, і продовжити протести після саміту.