Екснардеп Рудьковський отримав два роки колонії в Росії. Його звинуватили в нападі на російське посольство в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Московський міський суд засудив колишнього депутата Верховної Ради та міністра транспорту України Миколу Рудьковського до 2 років колонії за напад на посольство Росії в Україні. Про це повідомляє Интерфакс-Украина.

«Призначити Рудьковському покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», — йдеться у вироку судді Олени Поспєлової, оприлюдненому в понеділок.

Екснардепа визнали винним у нападі на установу, яка користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин. Наголошується, що процес щодо Рудьковського пройшов в особливому порядку — без дослідження доказів, оскільки він повністю визнав провину і розкаявся у скоєному.

Російське слідство дійшло висновку, що у червні 2014 року Рудьковський, будучи депутатом Верховної Ради, «разом з активістами націоналістичної організації та футбольними фанатами» брав участь у нападі на російське посольство в Києві, використовуючи палиці, ломи, сокири та камені. Рудьковський був затриманий у Москві у вересні 2018 року.