Українських політвʼязнів Дудку та Бессарабова етапують у Ставропольський край

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Українських політвʼязнів Володимира Дудку та Олексія Бессарабова етапують в одну з колоній Ставропольського краю. Про це повідомив син Володимира Дудки Ілля Каверников, передає «Крым.Реалии».

«Станом на вчорашній день (8 грудня) вони були ще в Пʼятигорську. Їх етапують кудись у Ставропольський край. Імовірно, або перша, або 11 колонія. Більше нічого не знаю», — сказав Каверников.

  • У листопаді 2016 року ФСБ у Севастополі затримала трьох українців за підозрою в нібито підготовці теракту. Затриманими виявилися Володимир Дудка, Олексій Бессарабов і Дмитро Штибліков, яких пізніше суд заарештував. У листопаді 2017 року Штибліков уклав угоду з російським слідством та отримав пʼять років позбавлення волі.
  • Міноборони України заперечує присутність «диверсантів» в анексованому Криму. Звинувачення ФСБ в українському відомстві вважають черговим фейком.
  • 4 квітня російський суд засудив кримчан до 14 років колонії суворого режиму. Пізніше їх внесли в список наступного обміну полоненими між Україною та Росією.
  • 26 листопада Володимира Дудку та Олексія Бессарабова вивезли із Сімферопольського СІЗО в російський Краснодар. Покарання вони відбувають у колонії №1 Ставропольського краю Росії.