Соратник директора ДБР Щербина та його поплічник вийшли із СІЗО під заставу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ексочільник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігор Щербина, якого називають соратником директора ДБР Романа Труби, вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 2,1 млн грн. е в Цкоментарі theБабелю підтвердила прессекретарка Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Щербина вніс заставу у п’ятницю, 6 грудня, а його поплічник — приватний підприємець — сьогодні, 9 грудня. «Експрацівник ГПУ вніс заставу у п’ятницю, а підприємець – у понеділок. Сьогодні він вийде з СІЗО», — уточнила Чемерис.

Приватний підприємець вийшов під заставу у розмірі 576 тис. грн.

Справа Щербини

За даними слідства, Щербина за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовників $150 тис. хабаря нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовника. Щербину та підприємця затримали після отримання ними першого траншу в розмірі $75 тис. з обумовлених $150 тис.